Daiwa

Daiwa Aird Pro haspelspö Zander Champ

829 kr 1 059,50 kr
I lager    Sponsrad länk för Happy Angler

Den populära Daiwa Aird-serien får en uppföljning - Aird Pro-spöna är här!

Här finns den välbekanta gyllene tonen i kombination med stiliga Gray Camo-handtag samt snygga kopparfärgade detaljer. Men Aird Pro-spöna ser inte bara fina ut, de hör också till de mest prisvärda spöna på marknaden! Inspirerade av den superpopulära Daiwa Aird-serien utvecklade vi Aird Pro i samarbete med Daiwas experter. Med dessa produkter kan du alltid vara säker på att du har ett kvalitetsspö som är framtaget precis för sitt ändamål. Daiwa Aird- och Aird Pro-spöna finns endast hos oss i Happy Angler!

Det moderna, lite öppna rullfästet är ergonomiskt och hjälper dig känna varje napp ännu bättre. Det ger en bra fiskekänsla, eftersom handen och fingrarna delvis är i direktkontakt med 30ton-kolfiberklingan inuti rullfästet. Aird Pro-spönas handtag är av EVA-material i en jättesnygg Gray Camo-färg! Bakhandtaget är av Split Grip-typ, alltså tvådelat, vilket minskar spöets vikt. Klingan mellan bakhandtagens delar är guldfärgad som i Aird-serien och prydd med Daiwas D-VEC-logga. Spöets tekniska information och modellmärkningar hittar du på det gyllene området framför rullfästet.

30ton-kolfiberklingan utgör spöets stabila och responsiva grund. Klingan tillsammans med de högklassiga SeaGuide-spöringarna (7+1 st.) gör kastandet lätt och njutbart och även exakt. Dessutom är Aird Pro-spöna angenämt lätta - Perch Champ väger endast 113g och Zander Champ 133g!

Krokhållaren är tillräckligt stor och placerad ovanpå spöet, vilket hindrar linan från att trassla in sig i den vid kast. Krokhållarens storlek och bakåtvända form gör att det är lätt att fästa olika slags krokar i den, t.ex. en jiggskalles krok bakom hållaren eller en av krokarna i en trekrok genom hållaren. Liten men praktisk detalj!

Aird Pro-spöna har spigot-fogar, som används i många kvalitetsspön. Den här typen av fog gör det lättare att ta loss delarna från varandra i alla lägen. Den är också hållbarare än traditionella fogar. I spigot-fogar blir det ett 1-1,5cm långt ”tomt” utrymme mellan spöets delar, det ser alltså ut som om delarna inte går ihop helt.

Aird Pro Perch Champ 203cm / 6’8” 5-25g (ML, fast) är ett känsligt spö avsett särskilt för abborrfiske. Spöet är tillräckligt mjukt för att kroka och hålla kvar abborren så bra som möjligt. Använd med fördel i abborrfiske med jigg och även med andra relativt små beten. Fungerar också fint som allmänspö med lätta beten! Ypperligt även i forsfiske! Spöets vikt 113g. Bakhandtagets längd 33cm från rullfoten bakåt.

Aird Pro Zander Champ 216cm / 7’1” 7-32g (M, fast) är ett modernt spö särskilt för gösjiggning. Klingan ger bra kastlängder med de vanligaste jiggskallarna på ca 5-15g. Spöet passar också utmärkt för dig som vill fiska stor abborre. Utmärkt allmänspö även för annat fiske, t.ex. med skedar eller andra populära beten som bladebaits och små spinner- och chatterbaits. Spöets vikt 133g. Bakhandtagets längd 34cm från rullfoten bakåt.

• 30TON-kolfiberklinga
• SeaGuide-spöringar
• 7+1 spöringar
• Betesögla/krokhållare
• Gray Camo EVA Split Grip-handtag
• Ergonomiskt rullfäste som ger bra känsla
• Spigot-fog
Perch Champ, AIRDPRO682MLFS-AS
• Längd hopfällt 105cm
• Bakhandtagets längd 33cm från rullfoten bakåt
• Vikt 113g
Zander Champ, AIRDPRO712MFS-AS
• Längd hopfällt 112cm
• Bakhandtagets längd 34cm från rullfoten bakåt
• Vikt 133g

Daiwa Aird Pro haspelspö Zander Champ finns i kategorin Fiske - Spön - Haspelspön. Daiwa är ett av våra märken som säljs direkt av Happy Angler.

Läs mer…